" />
2024.08.12-től egészségügyi okok miatt az ügyfélszolgálat telefonon korlátozottan elérhető, kérjük inkább email-t írjon: info@jarnekem.hu
Köszönjük Türelmét!
Segíthetünk? +36703294346
Matcha, a teák királya.
A Matcha japán tea, amelyet csak a Felkelő Nap földjén termesztenek.
Ősidők óta használják a zen buddhista szerzetesek.
Több tápanyagot , ásványi sókat, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, mint a normál zöld tea: egy csésze Matcha körülbelül 10 csésze zöld teának felel meg!
Átlagos kiszállítási idő 2-8 munkanap. Raktáron nem lévő, beszerzés alatt álló termékek esetében hosszabb lehet, erről a megrendelés leadása után tájékoztatást küldünk.
ÖSSZETEVŐK
Matcha por
ELŐNYÖK
A Matcha por gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, baktériumellenes, méregtelenítő és immunstimuláló hatású. Segít megelőzni számos krónikus betegséget. A Matcha-ban található klorofill regenerálja a sejteket és elősegíti a bélbaktériumok egészséges egyensúlyának fenntartását. Segít relaxálni az izmokat és erőteljes öregedésgátló, fokozza a szabad gyökök és a toxinok eltávolítását. Az Iswari Matcha ezért jó szövetséges testünk megtisztítására és méregtelenítésére.
Revitalizáló, stimuláló és energetizáló hatású.Stimulál a kávéban levő koffein nem kívánt mellékhatásai nélkül. Ez segíthet hogy éber és koncentrált maradj
Fokozza a kiválasztást, megakadályozza a folyadék visszatartását és a narancsbőr kialakulását. Hangulat javító, leküzdi a stresszt és természetes antidepresszáns - a Matcha ötször több L-teanin neurotranszmittert tartalmaz, mint a normál zöld tea. Éppen ezért a Matcha teát évszázadok óta használják a japán zen szerzetesek meditációhoz.
Javítja a keringést: polifenolok, azaz katechinek, például flavonoidok, felveszik a harcot az aranyér, a duzzadt lábak és narancsbőr ellen.
Javítja a memóriát és a koncentrációt: az L-teanin elősegíti a dopamin és a szerotonin termelését. Ez a két anyag hangulatjavító, serkentik a memóriát és elősegítik a koncentrációt.
Pozitív hatású a bőrre, véd az UVA sugaraktól, a leégéstől és az öregedéstől.
Erős gyulladáscsökkentő, gazdag EGCG antioxidánsokban, amelyek segítenek megelőzni a sejtek degenerációját, és csökkentik az oxidatív stresszt, a szabad gyököket és az idő előtti öregedést.
Serkenti az anyagcserét és segít a fogyásban.
Méregteleníti a testet, mivel a klorofill és az antioxidánsok segítenek a toxinok eltávolításában.
Erősíti az immunrendszert, a katekinek antibiotikus tulajdonságokkal rendelkeznek.
A Matcha japán tea, amelyet csak a Felkelő Nap földjén termesztenek. Ez egy Gyokuro zöld tea, amely egy nagyon különleges folyamaton megy keresztül. A Matchát porrá alakítják, hogy a lehető legelőnyösebb tulajdonságokat tudja ki lehessen nyerni belőle. Minden alkalommal, amikor hagyományos zöld teát iszunk, értékes antioxidánsokat és ásványi anyagokat pazarolunk ... Hogyan? Amikor a csésze zöld teát úgy készítjük el, hogy a leveleket meleg vízbe áztatjuk, a jótékony vegyületeinek és tápanyagainak csak egy részéhez jutunk hozzá. Az összes antioxidánst csak úgy tudjuk kinyerni a zöld teából ha az egész levelet elfogyasztjuk. Ezért a Matcha a legjobb módja annak, hogy zöld teát igyunk, és élvezzük annak minden pozitív hatását.
A Matchát Japán meghatározott régióiban termesztik. A növekedési ciklus nagy részében a növényeket sötét hálók borítják. Ily módon nagyobb mennyiségű klorofill termelésére ösztönzik. A Gyokuro tealevelek, amelyek végül Matchává válnak, különösen gazdagok klorofillban. De ha csak egy hagyományos filteres teát iszunk a Gyokuro teából, akkor nem élvezhetjük a levelei összes antioxidáns és jótékony tulajdonságát, ami így végül kárba vész.
A Matchát válogatják, és azonnal hidegen feldolgozzák annak minden tulajdonságának megőrzése érdekében. A Matcha-t Tokiótól 400 km-re délre, a szennyezéstől távol, buja dombokon termesztik. A Gyokuro tealeveleket betakarítják, és kézzel szelektálják, mielőtt kőmalomban őrlik. Az Iswarinál előnyben részesítik a kulináris fajtát, amely keserűbb és tápanyagokban gazdagabb, mint az ünnepi változat. A matcha kesernyés íze a nagyobb méregtelenítő erő eredménye!
EGY KIS TÖRTÉNELEM
Az Iswari Matcha por bio termesztésű növényből készül, Japán dombjain termesztik. Ősidők óta használják a zen buddhista szerzetesek meditációs gyakorlataik során. Számos hagyomány és ünnepi gyakorlat alakult ki a Matcha körül. A teaszertartás bevett gyakorlat Japánban, és 750 évig a japán elit kizárólagos titka maradt.
A Matcha története éppúgy lenyűgöző, mint ahogyan készül. 1191-ben Eisai Myōan zen mester, a Rinzai Zen alapítója egy csodálatos kínai italt vezetett be Japánba. Kissa Yōjōki című könyvében: "Hogyan lehet egészségesnek maradni teázás közben" a zen mester ezt írta:
"A tea egy csodálatos gyógyszer az egészség védelmére. Rendkívüli képességgel bír meghosszabbítani az életet. Ahol a Matchát termesztik, az emberek hosszabb életet élnek."
A Matcha így lett a japán császári bíróságok és szerzetesek "titkos gyógyszere". A 16. században Sen no Rikyū zen mester alakította ki a teaszertartást folyamatát. A tea elkészítésének és ivásának ez a nemes művészete Japán jelképévé vált a nyugaton. Ennek az ünnepségnek köszönhetően a Matcha a szamurájok, a japán harcos osztály elixírjévé vált. A hagyomány fennmaradt három olyan iskola jóvoltából, amelyek ma is tanítják.
Sen mester halála után három különböző Senke, azaz "Sen ház" alakult: a legismertebb a Sen no Rikyū házzal szemben levő épületben található Omoteesenke nevű. A hátsó ház az Urasenke nevet kapta, a templom közelében lévő házat pedig Mushakojisenke-nek hívták. Az Urasenke iskola a legnagyobb és legismertebb. Nemzetközi irodái vannak New Yorkban és Milánóban is. A korábban férfiak számára fenntartott hagyományos Matcha-szertartás az évek során szinte kizárólag a nők felelőssége lett. Ma a hagyomány az egész világon folytatódik, és szerencsére mindannyian élvezhetjük a Matcha tea rendkívüli tulajdonságait.
A Matcha port Japán legegészségesebb, legértékesebb és legritkább teájának tartják.
AZ ISWARI MATCHA
A Matcha mindenki számára elérhető lett, de csak egy kevés elit japán gyártó képes előállítani. Ez a legbonyolultabb tea termelés a világon. A Matchát csak a naptól védett ültetvényeken termesztik: négy héttel a betakarítás előtt a Matcha ültetvényeket sötét hálókkal borítják, hogy stimulálják a klorofill termelést.
Az Iswari Matcha egyedülálló, mert:
Japán egyszerű régióiban termesztik, távol a szennyezéstől és a sugárzástól;
A betakarítást és a feldolgozást hagyományos módszerekkel végzik;
A leveleket ősi technikákat alkalmazva, kővel őrlik;
Tiszteletben tartja a japán íz hagyományát: sokkal több fehérjét tartalmaz, mint egy átlagos Matcha, amelyet a szupermarketben találhatsz, és ez ízletesebbé, valamint különösen táplálóvá teszi!
Magas koffeintartalma van.
ELKÉSZÍTÉS
Az Iswari Matcha por tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverjd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverjd össze és kóstoljd meg ezt az ősi italt!
Ha a japán teaszertartás szerinti teát szeretnél készíteni, akkor az Iswari Matcha por mellett a következő eszközökre is szükséged lesz:
Chawan: a tökéletes csésze a teaszertartáshoz. Ez egy kis kerámia vagy terrakotta tálka. A színe nem véletlenszerű, hanem kiemeli a Matcha zöld színét. Általában fekete, zöld és fehér különböző árnyalait választják.
Chasaku: hosszú, vékony bambuszkanál, amely minden csészébe megfelelő mennyiségű Matchát merít. Sajátos alakját gőzhajlítással érik el.
Chasen: egyedi formájú tea habverő mely egyetlen darab bambuszból készül. Úgy néz ki, mint egy borotválkozó kefe, a Matcha por finom és egyenletes keverésére szolgál, megőrizve az ízét.
Chaki: a Matcha porhoz használt kerámia vagy fa edény. Nem tárolásra használják, hanem csak a szertartás alatt. A Matchát zárt csomagolásban tárolják, amely megvédi a levegőtől és a fénytől.
A teaceremónia lenyűgöző, de az Iswarinál tisztában vannak azzal, hogy a modern élet mozgalmas üteme nem mindig összeegyeztethető a majdnem ezer évvel ezelőtti ritmusokkal. Ezért készítenek olyan termékeket és recepteket, amelyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetők is. Kiváló Matcha méregtelenítő italt készíthetsz, ha fél teáskanál Matcha zöld port hozzáadsz egy turmixhoz, gyümölcsléhez vagy leveshez.
RECEPT
Mandulatej
1 kivi
1 marék friss spenót
1 marék káposztalevél
Fél zöld alma és 3 vagy 4 eper
1 vagy 2 kimagozott datolya
1 teáskanál Iswari Matcha por
1 teáskanál Iswari Spirulina vagy Chlorella por
2 jégkocka (opcionális)
A turmixgépben kezdd a keményebb összetevőkkel, például a káposzta, a datolya és a spenót hozzáadásával. Ezután add hozzá a maradék hozzávalókat és a jeget. Addig turmixold, amíg habos, bársonyos italt nem kapsz.
RECEPTEK
Pisztácia Matcha Latte Torta
Matcha Nutola Szeletek
Matcha Energia Golyók
Matchamisu
Nyers Matcha Pite
Pisztácia Matcha Frappé
Tápértékre vonatkozó információk
100g tápértéke:
per 100g
*RI/**NRV
Energiatartalom kj/kcal
1353/323
Zsír
3,1g
ebből telített
0,8g
ebből egyszeresen telítetlen
0,3g
Szénhidrát
36,8g
ebből cukor
0,9g
Rost
32,4g
Fehérje
20,8g
*42%
Só
0,03g
C vitamin
162,9 mg
**203,6%
Magnézium
197,9 mg
**52,8%
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
**RDA (NRV): ajánlott napi mennyiség